Heta ostbollar
Dessa små och heta ostbollar är ett givet inslag när vi serverar en buffé eller som tilltugg till välkomstdrinken.
100 g riven Västerbottensost
100 g riven Pecorino
100 g Ricotta
salt och peppar
kryddkrasse
chiliflakes
Blanda alla ostarna i en matberedare tills det blir en slät massa. Forma till små bollar som sedan rullas i chiliflakes och kryddkrasse. Som en mildare variant kan man byta ut chili mot rostade sesamfrön eller hackade nötter.
Parmesankex med lax och koriander
Det här är min personliga favorit av plockmat och den går att förbereda i god tid - för att inför serveringen lägga på de underbara röran på de smakrika parmesankexen.
200 gr grovriven parmesanost
200 gr rökt lax (strimlad i småbitar)
1 kruka färsk koriander
2 dl creme fraiche
grovmalen svartpeppar
Lägg osten i små högar på en bakplåt, täckt av bakplåtspapper. Grädda i 200 grader, ca 8-10 minuter - tills att ostkexen är mörkt guldfärgade och knapriga. Låt svalna.
Blanda övriga ingredienser till en röra. Låt stå i kylen och vänta på att gästerna ska komma. Därefter fördelas röran ut på varje ostkex. Underbart gott!