Parmesansoppa med löjrom och kallrökt lax

Det här är ett recept som kommer från Bettan. Hon bjuder alltid på helt underbar mat och denna parmesansoppa är inget undantag. Perfekt förrätt som kan förberedas och stå färdig i kylskåpet - i och med att den ska serveras kall. "Toppingen! fixar man när det är dags att äta.

4 portioner:

5 dl mjölk
5 dl grädde
2 tsk citronjuice
350 gr parmesanost
120 gr löjrom
150 gr kallrökt lax
2 msk gräslök, finskuren
rapsolja
svartpeppar


Riv parmesanosten. Koka upp mjölk och grädde, häll den heta vätskan över osten och kör med mixer i några minuter. Smaksätt med citron och lit salt. Om man vill kan man sila soppan i en finmaskig sil. Kyl ner soppan.

Vid servering:
Låt ev löjrommen rinna av i en finmaskig sil ca 1 timme innan servering.
Finhacka den kallrökta laxen.
Servera soppan med löjrom i mitten och fördela lax, gräslök och svartpeppar runt om. Ringla rapsolja i soppan och garnera ev med brödkrutonger.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0