Varm äggtoddy med muskot och muscovado

Lite mäktig med otroligt mysig och julig!

4 glas:
4 dl mjölk
1 ½ dl mörk rom
2 äggulor
2 dl vispgrädde
3 tsk muscovadosocker
riven muskotnöt

Vispa grädden.
Värm mjölken i en kastrull - utan att den kokar. Tillsätt rom och blanda ner muscovadosockret. Vispa i äggulorna och rör ner grädden - spara lite grädde till dekoration.  

Fördela i glas, toppa med liten vispad grädde och strö över lite riven muskot.

Mmmmmmmmmmmmmm.........

Amerikansk äggtoddy

Grönkålssallad med fikon och äpple

På Sjömagasinet i Göteborg serverar de en gudomlig grönkålssallad på julbordet. Det är en mycket bra kontrast till den lite tyngre julmaten som jag inte alls är förtjust i. Det här blev en favorit direkt.

200 gr färsk strimlad grönkål
1-2 äpplen (små fina bitar av skalat äpple)
Färska och/eller torkade fikon (skurna i små fina bitar)
2 dl vispad grädde

Blanda grönkålen med äppel- och fikonbitarna. Häll över grädde så att allt binder samman. Blanda väl. Det blir mer fikonsmak av torkade fikon i salladen och fint att dekorera med färska fikon på toppen. Man kan även förädla receptet med Apelsin och stjärnanis.

Mannerströms originalrecept innehåller även lök och rostade valnötskärnor. Istället för grädde har han blandat 0,5 dl majonäs och 1,5 dl creme fraiche.


RSS 2.0