Pannkakor på äggulor
Ta tillvara!
4 st äggulor
50 gr smält smör
6 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
1/4 tsk salt
3 tsk strösocker
Inga konstigheter. Blanda och grädda som "vanliga" pannkakor!
Amerikanska Chokladmuffins
Stora härliga chokladmuffins. Använd gärna muffinsplåtar och stora pappersformar så blir resultatet perfekt! Det här receptet räcker till ca 12 stora muffins.
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 gr mörk choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (eller flytande margarin)
Blanda alla torra ingredienser och rör väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i pappersformarna på muffinsplåten. Fyll dem till hälften. Ställ några chokladbitar på högkant mitt i muffinsen och tryck ner dem lite (inte för mycket då de lätt sjunker ner till botten under gräddning).
175 grader i ca 20-25 minuter för stora muffins och ca 15 minuter för små.
Hot Apple
Äppeljuice
4 cl Xanté, päroncognac
ev. kanelstång
Värm äppeljuicen med kanelstången. Tillsätt Xanté. Blanda efter egen styrka och smak!
Drick & Njut!

Färskoströra med pumpafrön
En mycket god och krämig röra till buffén eller att servera som spread till ett gott bröd.
Ingredienser:
2 dl pumpafrön
50 gr ruccola
1,75 dl crème fraiche
100 gr philadelphiaost
1 msk pressad citron
1 st vitlöksklyfta
salt
peppar
Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de börjar "poppa" och få fin gyllene färg. Skölj och grovhacka ruccolan. Kör alla ingredienser i en matberedare (spara några pumpafrön till dekoration) och mixa till en fin kräm. Salta och peppra efter smak. Dekorera röran med pumpafrön.
Mums!