Amerikanska Chokladmuffins
Stora härliga chokladmuffins. Använd gärna muffinsplåtar och stora pappersformar så blir resultatet perfekt! Det här receptet räcker till ca 12 stora muffins.
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 gr mörk choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (eller flytande margarin)
Blanda alla torra ingredienser och rör väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i pappersformarna på muffinsplåten. Fyll dem till hälften. Ställ några chokladbitar på högkant mitt i muffinsen och tryck ner dem lite (inte för mycket då de lätt sjunker ner till botten under gräddning).
175 grader i ca 20-25 minuter för stora muffins och ca 15 minuter för små.
Kommentarer
Trackback