Rökta laxrullar med wasabi

Rökt och fisk på samma gång. Kan det bli bättre?? Jättegod plockmat som också förbereds och läggs i frysen, för att sedan plockas fram och skäras i fina skivor innan gästerna kommer.

Rökt lax i skivor
kesella
wasabi
sesamfrön

Rosta sesamfröna i stekpanna, så att de får lite färg.

Lägg ut laxskivorna på ett ark med gladpack. Plasten ska vara helt täckt av rökt lax. Rör ihop kesella och wasabi till lämplig styrka. Wasabin är stark, så du får prova dig fram vad som passar dig. Bred kesellaröran över laxen och rulla ihop som en rulltårta. Strö över sesamfröna och rulla runt hela laxrullen. Täck hela rullen med plastfolie och lägg in i frysen, då det är mycket enklare att skära fina skivor när rullen är halvfrusen.

Inför serveringen, ta fram rullen ur frysen och låt den halvtina. Skär snedställda skivor av rullen och lägg upp på fat. Klart att njuta!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0