Rimmad torskrygg med varma grönskar och citrussmör

Torskryggen blir såååå god när man rimmar den innan tillagning. Det gör att den får bra sälta och får en fin konsistens som faller isär i skivor när den blivit tillagad. Var noga med innertemperaturen - det lönar sig!
 
 
4 bitarTorskrygg ca 125 gr per person
1 dl socker
1 dl salt
1 liter vatten
 
Blanda salt, socker och vatten så att det löser sig. Rimma torsken i ca 40 minuter.
Ta upp den ur vattnet och torka av.
 
Bryn torsken i smöret. Ställ in i ugenen på 125 grader till den får en innertemperatur på ca 55 grader. Använd stektermometer. (ca 15 minuter).
 
100 gr smör, rumsvarmt
2 st lime
1 st vitlöksklyfta
salt
limepeppar
 
Blanda smöret med rivet limeskal, pressad lime och vitlök. Smaka av med salt och limepeppar.
Forma till en rulle genom att använda plastfolie. Detta kan du förbereda och ställa i kylen eller frysen.
 
1 påse färsk spenat
1 ask körsbärstomater
2 st fänkål
1 st squash
2 klyftor vitlök
olivolja
salt
svartpeppar
ev rostade pinjenötter
 
Strimla fänkålen och squash. Fräs grönsakerna i olivolja. Tillsätt körbärstomaterna och vänd sist ner spenaten. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner rostade pinjenötter.
 
Lägg upp de frästa grönsakerna på en tallrik. Lägg på en portionsbit torsk. Bygg gärna rätten på höjden för ett vackert resultat.
Toppa med en skiva citrussmör som får smälta över fisken. Njut!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0