Pocherat ägg på avokadotoast

Jag har återskapat en riktigt god frukosttoast från The Standard Hotel i New York. Så god och lyxig till söndagsbrunchen.
 
surdegsbröd
avokado
pressad citron
svartpeppar
ev sesamfrön och gräslök
ruccola
ägg
ättika
salt
 
Koka upp vatten, lite ättika och salt i en kastrull. Vattnet får inte stormkoka, ska endast sjuda lätt.
Knäck ägget i en kaffekopp och tippa försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda in några minuter innan du försiktigt plockar upp ägget.
 
Dela och mosa avokadon tillsammans med lite pressad citron, salt och pepper. Bred avokadoröran på brödet.
Ta en näve ruccola och placera på brödet, lägg på det pocherade ägget. Toppa med salt, peppar ev sesamfrön och lite finklippt gräslök. Söndagslyx!
 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0