Knäckig rabarberpaj
Den här rabarberpajen är grymt god - med smak av knäck! Det går enkelt att byta ut rabarber mot äpplen så bli det en lika god knäckig äppelpaj!
500 gr rabarber
2 dl socker
2 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
125 gr smör
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
vaniljglass eller vaniljsås till servering
Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i botten på en smörad pajform.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Koka upp smör, grädde och sirap i en kastrull. Häll i de torra ingredienserna, blanda och låt koka ihop lite.
Fördela smeten över rabarbern och ställ in i ugnen, 150 grader ca 40 minuter. Höj temperaturen till 175 grader och grädda pajen ytterligare 10-15 minuter till ytan blivit riktigt knäckig och god. Du ser på färgen när det är dags att ta ut den ur ugnen.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback