Knäckig rabarberpaj

Den här rabarberpajen är grymt god - med smak av knäck! Det går enkelt att byta ut rabarber mot äpplen så bli det en lika god knäckig äppelpaj!

 
500 gr rabarber
2 dl socker
2 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
125 gr smör
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
 
vaniljglass eller vaniljsås till servering
 
Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i botten på en smörad pajform.
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Koka upp smör, grädde och sirap i en kastrull. Häll i de torra ingredienserna, blanda och låt koka ihop lite.
 
Fördela smeten över rabarbern och ställ in i ugnen, 150 grader ca 40 minuter. Höj temperaturen till 175 grader och grädda pajen ytterligare 10-15 minuter till ytan blivit riktigt knäckig och god. Du ser på färgen när det är dags att ta ut den ur ugnen.
 
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0