Sotad Tonfiskcarpaccio à la Plura

Tonfisk (skuren i stavar)
Sesamfrön
Svartpepper
Färsk koriander
Rättika
Chili eller spansk peppar
Japansk soya
Pressad lime
Olivolja
Bryn tonfisken hastigt i het panna (med lite olivolja i), max 10 sekunder per sida.
Lägg över tonfisken på ett fat med sesamfrön och svartpeppar så att den täcks av frön. Låt svalna.
Skär upp tonfisken i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla över olivolja, pressad lime och soya (som en marinad) och strö över hackad chili, rikligt med färsk koriander och hyvlad rättika. Rättikan får mer spänst om strimlorna legat i blöt i iskallt vatten en stund innan.
Kommentarer
Postat av: Emilie
Hej!
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.
För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se
Trackback