Sotad Tonfiskcarpaccio à la Plura

Här kommer ett fantastiskt gott recept på Tonfiskcarpaccio som är hämtat från Pluras Kök. Se till att köpa fin röd tonfisk och frys in i stavar, så att fisken är förberedd att tillagas (minst tre dygn). 
 
Tonfisk (skuren i stavar)
Sesamfrön
Svartpepper
Färsk koriander
Rättika
Chili eller spansk peppar
Japansk soya
Pressad lime
Olivolja
 
Bryn tonfisken hastigt i het panna (med lite olivolja i), max 10 sekunder per sida. 
Lägg över tonfisken på ett fat med sesamfrön och svartpeppar så att den täcks av frön. Låt svalna. 
 
Skär upp tonfisken i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla över olivolja, pressad lime och soya (som en marinad) och strö över hackad chili, rikligt med färsk koriander och hyvlad rättika. Rättikan får mer spänst om strimlorna legat i blöt i iskallt vatten en stund innan. 
 
 

RSS 2.0