Chokladdoppad lakritskola med flingsalt

 
 
En underbar kola med lite vuxensmak som passar utmärkt till jul.
 
Receptet blir ca 20-30 kolor.
 
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
2 msk lakritspulver eller 0.5 dl krossad turkisk peppar
1 msk smör
100 gr mörk choklad (70%)
Flingsalt (gärna med limesmak)
 
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och tillsätt lakritspulvret. Ha en visp tillhands för att lösa upp klumpar av pulvret
 
 
Koka utan lock tills smeten klarar "kulprovet". 
 
Rör ner smöret i kolan  och häll upp i en liten form, ca 15 x 15 cm (klädd med bakplåtspapper). 
 
Skär kolan i bitar när den stelnat. Smält chokladen i vattenbad och doppa kolorna så att de blir helt täckta med chokladen. Lägg på bakplåtspapper och garnera med flingsalt. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0