Ceviche
För en fisk- och skaldjursälskare som jag, är det här den bästa förrätten! Helt underbar!
Chevich är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk och skaldjur marinera i bland annat koriander, lime och chili. Min favorit är torskrygg och pilgrimsmusslor, men det går bra att variera med tex lax, hälleflundra och räkor. Se till att fisken har varit frusen minst tre dygn innan den marineras.
150 g torskrygg
150 g pilgrimsmusslor
1 kruka koriander
6 st lime
1 st apelsin
1 st chili
1 ½ vitlöksklyfta
1 msk socker
salt
Pressa ner saften av lime och apelsin i en bunke. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriander och vitlök. Blanda ner de hackade kryddorna i limen och apelsinen.
Skär fisken och musslorna i ca 1 cm stora kuber. Lägg ner bitarna i bunken och smaka av med salt och socker.
Låt stå i kylen ca 1 timme. Smaka av och servera när du tycker att fisken är lagom i smak och konsistens. Fisken ska vara vit och fast.
Servera i cocktailglas på fot eller fina "miniskålar".

Chevich är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk och skaldjur marinera i bland annat koriander, lime och chili. Min favorit är torskrygg och pilgrimsmusslor, men det går bra att variera med tex lax, hälleflundra och räkor. Se till att fisken har varit frusen minst tre dygn innan den marineras.
150 g torskrygg
150 g pilgrimsmusslor
1 kruka koriander
6 st lime
1 st apelsin
1 st chili
1 ½ vitlöksklyfta
1 msk socker
salt
Pressa ner saften av lime och apelsin i en bunke. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriander och vitlök. Blanda ner de hackade kryddorna i limen och apelsinen.
Skär fisken och musslorna i ca 1 cm stora kuber. Lägg ner bitarna i bunken och smaka av med salt och socker.
Låt stå i kylen ca 1 timme. Smaka av och servera när du tycker att fisken är lagom i smak och konsistens. Fisken ska vara vit och fast.
Servera i cocktailglas på fot eller fina "miniskålar".

Kommentarer
Trackback