Glöggmarinerad ost med rosépeppar

Ett perfekt sätt att hotta upp lite "vanlig" ost som finns i kylskåpet.

200 gr Herrgårdsost, eller annan mild hårdost
3 dadlar
0,5 dl olivolja
0,5 dl glögg
0,5 msk rosépeppar (korn)
2 dl valnötter

Skär osten i munsbitar och lägg i en plastpåse. Dela och kärna ur dadlarna och lägg dem i påsen tillsammans med olivolja och glögg. Krossa rosépepparkornen lätt i handen och strö över. Vänd runt så att osten och dadlarna täcks av marianaden. Låt stå några timmar i kylskåpet.

Ta upp osten och dadlarna. Skär dadlarna i mindre bitar. Trä upp på tandpetare: underst osten, i mitten valnöt och överst en bit dadel. Ställ på bricka och dekorera med rosépeppar.

Glöggmarinerad ost med rosépeppar, valnötter och dadlar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0