Ädelostkaka med fikon
En cheescake med både ädelost och florsocker!
Deg:
250 gr digestivekex
90 gr smör
Fyllning
250 gr philadelphiaost
4 st ägg
125 gr florsocker
200 gr Kvibille Ädel med glöggsmak
Glöggfikon
3 st fikon
1 msk socker
2 dl glögg
Mixa kex och smör till en deg och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt degen gå upp ett par centimeter på kanten.
Rör phiadelphiosten mjuk och vispa i ett äggi taget med elvisp. Tillsätt sockret och smula ner hälften av ädelosten. Vista lite till och häll sedan smeten i skalet. Smula i resten av ädelosten.
Baka 45 minuter i 180 grader. Låt svalna.
Skölj och skär fikonen i fyra delar. Lägg fikon, glögg och socker i en kastrull och koka i 10 minuter. Låt svalna i eget spad och servera till ostkakan.

Deg:
250 gr digestivekex
90 gr smör
Fyllning
250 gr philadelphiaost
4 st ägg
125 gr florsocker
200 gr Kvibille Ädel med glöggsmak
Glöggfikon
3 st fikon
1 msk socker
2 dl glögg
Mixa kex och smör till en deg och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt degen gå upp ett par centimeter på kanten.
Rör phiadelphiosten mjuk och vispa i ett äggi taget med elvisp. Tillsätt sockret och smula ner hälften av ädelosten. Vista lite till och häll sedan smeten i skalet. Smula i resten av ädelosten.
Baka 45 minuter i 180 grader. Låt svalna.
Skölj och skär fikonen i fyra delar. Lägg fikon, glögg och socker i en kastrull och koka i 10 minuter. Låt svalna i eget spad och servera till ostkakan.

Kommentarer
Trackback