Ädelostkaka med fikon

En cheescake med både ädelost och florsocker!

Deg:
250 gr digestivekex
90 gr smör

Fyllning
250 gr philadelphiaost
4 st ägg
125 gr florsocker
200 gr Kvibille Ädel med glöggsmak

Glöggfikon
3 st fikon
1 msk socker
2 dl glögg

Mixa kex och smör till en deg och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt degen gå upp ett par centimeter på kanten.

Rör phiadelphiosten mjuk och vispa i ett äggi taget med elvisp. Tillsätt sockret och smula ner hälften av ädelosten. Vista lite till och häll sedan smeten i skalet. Smula i resten av ädelosten.

Baka 45 minuter i 180 grader. Låt svalna.

Skölj och skär fikonen i fyra delar. Lägg fikon, glögg och socker i en kastrull och koka i 10 minuter. Låt svalna i eget spad och servera till ostkakan.


Ädelostkaka med fikon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0