Kladdkaka med chokladbitar

Den här kladdkakan är extra kladdig och chokladig, vilket gör att den även bli ganska mäktig. Så lite lagom stora bitar är att rekommendera. Det blir som en extra liten bonus med de grova chokladbitarna som göms i kakan.

Ingredienser för 8 portioner:

50 gr mörk blockchoklad
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 d kakao
2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker
4 st ägg
175 gr smör

Glasyr:
50 gr mörk blockchoklad
50 gr smör

Tillagning: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret. Häll smeten i formen och tryck ner grovhackade chokladbitar.

Grädda kakan ca 35 minuter. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.

Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0