Snabb Nyttolimpa med aprikoser & frön
Ett superenkelt och jättegott bröd som varken kräver knådning eller jäsning och som dessutom är riktigt nyttigt. Kan det bli bättre?
1 limpa
4 dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser
½ dl honung
4½ dl naturell yoghurt
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Klipp/skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honug, yoghurt och aprikoser. Häll smeten i en smord och mjölad brödform (30x10 cm). Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
1 limpa
4 dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser
½ dl honung
4½ dl naturell yoghurt
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Klipp/skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honug, yoghurt och aprikoser. Häll smeten i en smord och mjölad brödform (30x10 cm). Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Kommentarer
Trackback