Halstrad Lax med citrussky
Det här är en enkel och god laxrätt som nästan sköter sig själv i ugnen.
laxfilé skuren i portionsbitar
bakpotatisar (beräkna ½-1 per person)
tzatziki:
1 burk creme fraiche
½ riven gurka (väl avrunnen)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
citrussky:
2 dl vatten
2 hönsbuljontärningar
1dl pressad citron
1dl socker
1 msk maizena
salt
peppar
Skär bakpotatisen i stora tjocka skivor. Grilla både lax och potatis i ugn eller grill. (225 grader)
Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda ner creme fraiche, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Koka ihop citrusskyn och låt den sjuda några minuter tills den tjocknar lite.
Lägg upp 2-3 stora tjocka potatisskivor på en tallrik, och placera laxbiten ovanpå potatisen. Häll över citrusskyn och klicka några matskedar tzatziki på sidan av potatisen.
Smaklig måltid!