Franska chokladmaränger
Det finns ett café i närheten som säljer underbara franska chokladmaränger i storlekt XXL. Då jag aldrig bakat maränger överhuvudtaget kändes det som att det var dags att utöka receptregistret med dessa underbara skapelser. Det krävs dock en del vispande, så här låter man elvispen gå varm. Kännetecknet för franska märänger är att smeten vispas över sjudande vatten och marängerna blir då lite blanka och sega inuti, precis som man vill ha dem!!
12 st storlek M !!
25 gr mörk choklad
3 st äggvitor
2 dl strösocker
Lägg chokalden i en fryspåse (plast) och knyt ordentligt. Påsen lägger du in en värmetålig skål och häller över kokande vatten. Ett enkelt sätt att smält chokladen och sedan lätt kunna klippa hål i påsen och spritsa ut den smälta chokladen.
Häll äggvitor och strösocker i en skål. gärna av metall. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 5-10 minuter. Ta därefter skålen från kastrullen och fortsätt vispa tills smeten blir sval och tjock.
Klipp hål i chokladpåsen och häll i den smälta chokladen. Rör om med några få tag så att marängsmeten blir strimmig, rör ej för länge så att den blir ljusbrun.....
Grädda i mitten av ugnen i 125 grader, ca 1 timme, tills marängerna släpper från papperet.
Ät och njut de underbara skapelserna!!
12 st storlek M !!
25 gr mörk choklad
3 st äggvitor
2 dl strösocker
Lägg chokalden i en fryspåse (plast) och knyt ordentligt. Påsen lägger du in en värmetålig skål och häller över kokande vatten. Ett enkelt sätt att smält chokladen och sedan lätt kunna klippa hål i påsen och spritsa ut den smälta chokladen.
Häll äggvitor och strösocker i en skål. gärna av metall. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 5-10 minuter. Ta därefter skålen från kastrullen och fortsätt vispa tills smeten blir sval och tjock.
Klipp hål i chokladpåsen och häll i den smälta chokladen. Rör om med några få tag så att marängsmeten blir strimmig, rör ej för länge så att den blir ljusbrun.....
Grädda i mitten av ugnen i 125 grader, ca 1 timme, tills marängerna släpper från papperet.
Ät och njut de underbara skapelserna!!


Kommentarer
Trackback