Underbar cheesecake med björnbär och annat gott!

Den här underbara cheesecaken hittade jag i Buffé och den är verkligen supergod! Inget för den som ska tänka på kalorierna. Men något måste man ju unna sig, och varför inte då lyxa till rejält! Den goda kolasåsen som är gjord på kondenserad mjölk är perfekt till andra desserter också - eller bara till god vaniljglass med färska bär. Det där med att strö över ätbara blommor som dekoration på caken är verkligen överkurs - men det blir riktigt proffsigt!

Ingredienser,

  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 3 ägg
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 250 g frysta, tinade björnbär
  • 2 marängbottnar (180 g)
  • 2 dl marshmallows (mini eller stora)

GARNERING

  • björnbär eller andra bär
  • marshmallows
  • 1 sats kolasås (klicka på länken
  • ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse

Gör så här 

1. Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken.
2. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och limejuice.
3. Mosa björnbären.
4. Lägg en marängbotten i en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner minimarshmallows eller bitar av stora marshmallows. Häll på hälften av färskostsmeten.
5. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten.
6. Ta ut cheesecaken 40 minuter före servering. Garnera med björnbär och marshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om. Strö ev över ätbara blommor.


Kolasåsen fixar du genom att helt enkelt koka en oöppnad burk med kondenserad mjölk i 2 timmar. Se till att burken alltid är täckt med kokande vatten, då det lätt dunstar bort. Låt burken svalna innan du öppnar den. Lätt som en plätt och supergod!!



RSS 2.0