Indisk Nötglass med frukt
Min kompis Lena bjöd mig på denna supergoda efterrätt för nästan 20 år sedan! (...så gammal är jag...) Efter önskemål från Lina så har jag nu återupptagit denna efterrätt igen.
ca 6-8 personer
8 3/4 dl mjölk
1 3/4 dl socker
3 msk maizena
2 äggulor (lätt vispade)
3 dl grädde
2 tsk rosenvatten *) (jag brukar hoppa över detta..)
1 1/4 rostad kokos
1 1/4 dl hackade nötter (pistasch eller mandel)
1/2dl hackade russin
6 st röda kanderade körsbär, hackade
*) rosenvatten är detsamma som utspädd rosenessens. I Indien använder man det gärna som smaksättning i desserter m.m.
Tillagning:
Hetta upp mjölk och socker i en kastrull, rör tills sockret är löst. Rör ut maizena i äggulorna och grädden - häll ner blandningen i den varma mjölken. Låt sjuda under ständig omrörning tills blandningen tjocknar.
Rör ner resten av ingredienserna. Skölj en form i vatten och häll blandningen i denna. Täck över med frysfolie och ställ formen i frysen.
Ta ut formen ur frysen när glassen är halvfryst och rör väl med en gaffel. Täck formen med folie igen och ställ tillbaka den i frysen.
20 minuter före servering tar man ut formen ur frysen för att skära den i diagonala bitar.
ca 6-8 personer
8 3/4 dl mjölk
1 3/4 dl socker
3 msk maizena
2 äggulor (lätt vispade)
3 dl grädde
2 tsk rosenvatten *) (jag brukar hoppa över detta..)
1 1/4 rostad kokos
1 1/4 dl hackade nötter (pistasch eller mandel)
1/2dl hackade russin
6 st röda kanderade körsbär, hackade
*) rosenvatten är detsamma som utspädd rosenessens. I Indien använder man det gärna som smaksättning i desserter m.m.
Tillagning:
Hetta upp mjölk och socker i en kastrull, rör tills sockret är löst. Rör ut maizena i äggulorna och grädden - häll ner blandningen i den varma mjölken. Låt sjuda under ständig omrörning tills blandningen tjocknar.
Rör ner resten av ingredienserna. Skölj en form i vatten och häll blandningen i denna. Täck över med frysfolie och ställ formen i frysen.
Ta ut formen ur frysen när glassen är halvfryst och rör väl med en gaffel. Täck formen med folie igen och ställ tillbaka den i frysen.
20 minuter före servering tar man ut formen ur frysen för att skära den i diagonala bitar.