Lax med glasnudlar
Det här är en jättegod laxrätt som man kan "hotta" upp med lite chilifrukt om den här mixen blir för mild. Själv så är jag sparsam med chili, då jag hellre vill ha lite mildare mat.
4 pers
Lax i 4 portionsbitar
1 pkt glasnudlar
1 morot
½ gurka
sockerärtor
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja + olja till laxen
1 lime (rivet skal + juicen)
Sweet chilisås
Wasabi & sesam krydda (Santa Maria)
ev. ½ chilifrukt
salt
Olja och krydda laxen med Olivolja, Wasabi & Sesamkrydda och salt. Grilla i ugnen.
Koka nudlarna enligt anvisning. Skölj sedan i kallt vatten.
Hyvla morot och gurka med potatisskalare till smala remsor. Skär sockerärtorna och purjolöken i smala sneda skivor.
Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda med olivolja, wasabi & sesamkrydda, pressad vitlök och lite sweet chilisås (ev. finkackad chilifrukt).
Blanda nudlar, grönsakerna och såsen. Klart att lägga upp på tallrik med en laxbit. Servera gärna med lite extra sweet chilisås i ett minatyrglas på tallriken.