Chocolate Chip Walnut Brownies
A Piece of Cake! Visst kan Leila baka!! Den här chokladkakan har jag knyckt från Leila och den är helt underbar. Kan det bli annat med nästan 1 kg choklad och ½ kg valnötter? Man får ta ett stadigt tag med grytlappen när plåten ska ut ur ugnen, för den är tung!! I Leilas kokbok saknar jag dock en varningstext: "Skär ej i för stora bitar, kakan är jättemäktig!!". Vilket vi upptäckte på midsommar när vi gjorde lite för stora efterrättsbitar av denna goda kaka. Jag hade tagit med hela plåten till värdinnan och hon fick panik att det skulle bli bitar över, så det blev ganska rejäla efterrättsbitar med lättvispad grädde. Det var endast maken som lyckades få i sig hela sin bit. Vi hade lätt kunnat dela en vanlig bit på 4 personer. Så jag skriver alltså en varningstext:
Observera! Kakan är mycket mäktig! Skär därför små munsbitar av kakan!
1 plåt:
350 gr mjukt smör/margarin
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gr vit choklad
400 gr valnötter
Fudge Glaze:
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 gr mörk choklad (70%)
Valnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i bottn på en långpanna och fyll på med smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15 minuter. Prova med en sticka , den ska vara lite kladdig. (Jag brukar alltid få ha den inne längre...) Låt kakan svalna.
Fudge Glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i SMÅ rutor!

Observera! Kakan är mycket mäktig! Skär därför små munsbitar av kakan!
1 plåt:
350 gr mjukt smör/margarin
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gr vit choklad
400 gr valnötter
Fudge Glaze:
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 gr mörk choklad (70%)
Valnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i bottn på en långpanna och fyll på med smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15 minuter. Prova med en sticka , den ska vara lite kladdig. (Jag brukar alltid få ha den inne längre...) Låt kakan svalna.
Fudge Glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i SMÅ rutor!
